tiistai 30. maaliskuuta 2021

Vähäsuolainen tonnikala löydetty

Voi pojat, mikä onnenpäivä, kun sain Instagramin kautta vihiä vähäsuolaisesta tonnikalasta. Calvon vähäsuolainen tonnikala ui oliiviöljyssä, ja siinä on suolaa vain 0,16 grammaa per 100 grammaa. 

Tästä saakin monenlaista hyvää: lämpimiä voileipiä, tonnikalamakaronisalaattia, pizzaa, tonnikalapastaa. Mikä parasta, vähäsuolainen tonnikala on aivan samanmakuista kuin tavallinen tonnikala. Alan olla niin tottunut suolattomaan ruokaan, etten huomaa suolan puuttumista. 

Tässä eväsruokani, tonnikalapasta. Paistoin pannulla öljyssä sipulia ja pieneksi pilkotun parsakaalin. Toisella kerralla lisäsin mukaan lehtikaalia ja porkkanaa. Lehtikaalin maku on turhan vahva, ensi kerralla jätän sen pois. Lisäsin pikku purkillisen Pirkka tomaattisosetta (tomaattipyreetä, jossa ei ole suolaa) ja purkillisen kermaa. Annoin muhia kierremakaronin kiehuessa vieressä kattilassa.

Kun makaroni alkoi olla valmista, kippasin sekaan purkillisen tonnikalaa öljyineen ja pyörittelin sekaisin. Sitten kippasin valutetut pastat päälle ja sekoitin taas. Niin hyvää! Olen niin kaivannut tonnikalaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntain vakio-ohjelma

Joka ikinen sunnuntai ennen työviikkoa aloitan aamuni tekemällä evässalaatin. Olen tykästynyt makaronisalaattiin. Se on helppo eväs, koska s...