sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Kana-paprika-parsakaalipiirakka

Edelleen jatkan testailuja suolattomien suolaisten piirakoiden parissa. Nyt onnistui jo varsin hyvin.

Yhdestä rahkavoitaikinasta (250g rahkaa, 250g suolatonta voita, 4 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhetta) saa kaksi pyöreää piirakkaa tai yhden pellillisen. Itse pidän enemmän pyöreistä piirakoista, koska niissä on parempi koostumus reunojen ansiosta. Jos tekee vain yhden pyöreän piirakan, lopun taikinan voi laittaa pakastimeen odottamaan seuraavaa kertaa. Fiksu jopa kaulitsee sen valmiiksi oikeaan kokoon. 

Taikina levitetään siis pellille tai vuokaan. Itse kaulin taikinan leivinpaperin päälle ja nostan sen papereineen suoraan piirakkavuokaan. Päälle levitellään ruskistetut ja maustetut kanasuikaleet, pilkottu paprika ja pienitty parsakaali. Paprikat kannattaa pilkkoa pienehköiksi paloiksi, niin ne ehtivät kypsyä uunissa ja syöminenkin on helpompaa. 

Nesteeksi sekoitetaan purkilliseen kermaa kananmuna. Maustetaan sipulijauheella ja mustapippurilla. Kaadetaan vihannesten päälle. 

Piirakkaa paistetaan 200 asteessa puolisen tuntia. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntain vakio-ohjelma

Joka ikinen sunnuntai ennen työviikkoa aloitan aamuni tekemällä evässalaatin. Olen tykästynyt makaronisalaattiin. Se on helppo eväs, koska s...