sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Munariisipasteijat

Jääkaapissa oli aterialta ylijäänyttä riisiä ja keitettyjä kananmunia. Niinpä tein rahkavoitaikinan suolattomasta voista ja päätin tehdä munariisipasteijoita. Edellisessä elämässäni ne olivat suurta herkkuani. Munariisipasteijathan eivät maistu oikeastaan miltään, joten niiden luulisi toimivan suolattominakin. 

Täyte tehdään pilkkomalla keitetyt kananmunat munanleikkurilla ensin yhteen suuntaan, sitten toiseen. Kipataan kulhoon, jossa on muutama desi riisiä. Käytin viisi munaa. Taikinassa on 250g rahkaa ja 250g voita. Munien päälle leikkelin tuoretta tilliä. Lisäksi laitoin vähän sipulijauhetta, mutten sen enempää mausteita. Kaikki sekoitetaan keskenään.

Kaulitsin taikinan jauhotetulla tiskipöydällä epämääräiseksi levyksi, jonka leikkelin epämääräisiksi neliöiksi. Neliöille nostin lusikalla riisi-muna-tilliseosta, taitoin sitten kolmioksi ja painelin reunat umpeen. Kauhean sotkuista puuhaa. Kun nostelin kolmiot paperille, apulaiseni ehdotti, että reunat voisi vielä painella haarukalla kunnolla kiinni. Sallin hänen tekevän tämän. 

Sitten möykyt voideltiin kananmunalla ja paistettiin 225 asteessa. Laitoin ensin lämpötilaksi vain 200 astetta, mutta kun ei tapahtunut mitään, nostin lämpötilaa. Alempi lämpötila sopii paksuille piirakkavuoassa paistettaville piirakoille. Pasteijat ovat nopeita ja täytekin valmiiksi kypsää. 

Näistä tuli oikein maittavia välipaloja. Söin osan heti ja pakastin loput. Pasteijoita voi ottaa vaikka töihin evääksi. 

Ensi kerralla kokeilen ehkä lisätä tähän täytteeseen ruskistettua jauhelihaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaalipadan tapainen ruoka

Kaupassa oli varhaiskaalia, nam. Sitä oli tietysti pakko ostaa.  Ruskistin jauhelihan pannulla. Maustoin sen sipulirouheella, sipulijauheell...