sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Pizzaa tekee mieli

Pizzanhimo yltyy välillä suureksi. Olen toisinaan tilannut Kotipizzasta margarita-pizzan, jossa on juustoa ja tomaattia. Silti sen suolapitoisuus on korkeahko. Tuntuu tyhmältä tilata jatkuvasti pizzaa, jossa ei ole täytteenä kuin tomaattia. Erityisesti ärsyttää se, että tomaatit ovat pikkutomaatteja, jotka lisätään jälkeenpäin pizzan päälle. Haluaisin tomaattiviipaleet juuston alle. 

Pizzeria-pizzoissa suolan määrään on vaikea vaikuttaa, kun suolaa on niin pohjassa kuin juustossakin. 

Pizza pitää siis tehdä itse. Taikinaohjeita löytyy netistä, suolan voi jätttää pois. Juustoistakin voi valita vähäsuolaisimman (punainen emmental, joka on muutenkin herkkuani).

Mitään erityistä paistouunia meillä ei ole, eikä taikinan kanssa jakseta muutenkaan hifistellä. Sehän syödään hetkessä kuitenkin. Samalla kertaa valmistuu koko perheen pizzat. Tai ainakin kaikille paikallaolijoille. Taktisesti on nokkelaa syödä pizzaa silloin, kun osa porukasta on muualla, niin valmista tulee nopeammin. 

Valmiissa pizzakastikkeissa on tietysti suolaa. Tomaattipyree on toimiva vaihtoehto. Siinä ei ole suolaa, ja se on riittävän jämäkkää. Sitten vaan tomaattiviipaleet ja juustoraaste. Kun pohja on suolaton, voi juustoraasteen kanssa irrotella. Voisin toki laittaa paprikaakin pizzaan, mutta koska sitä on muutenkin aina kaikissa ruoissani, jätän sen pizzasta pois. Sama juttu kanan kanssa. Ensi kerralla voisin kokeilla tomaatin lisäksi vähäsuolaista tonnikalaa. Täytevaihtoehtoja siis olisi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaalipadan tapainen ruoka

Kaupassa oli varhaiskaalia, nam. Sitä oli tietysti pakko ostaa.  Ruskistin jauhelihan pannulla. Maustoin sen sipulirouheella, sipulijauheell...