sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Spagetti ja jauhelihakastike, pitkästä aikaa

Suolattoman elämäni alkuaikoina yritin tehdä itselleni suolatonta jauhelihakastiketta, koska meillä syödään usein spagettia ja jauhelihakastiketta. Ei siitä tullut hyvää. Olin aiemmin käyttänyt jauhelihakastikkeen mausteina lähinnä suolaa ja voimakassuolaista lihaliemikuutiota, joten ei ihme, ettei suolaton kastike maistunut oikealta.

Nyt pari vuotta myöhemmin olen jo tottunut suolattomaan ruokaan, ihme kyllä. Ajattelin siksi kokeilla jauhelihakastiketta uudelleen. Ja siitähän tuli oikein hyvää. 

Ruskistin jauhelihan ja lisäsin mausteeksi paprikajauhetta, sipulirouhetta, cayenne-pippuria ja mustapippuria sekä jauhelihamaustetta. Alkuun vieroksuin jauhelihamaustetta sen yrttisen maun takia. Nyt olen tottunut yrttien makuun ja basilikakaan ei enää yökötä, joten jauhelihamauste sopii hyvin tähänkin soosiin.

Kun jauheliha oli ruskistunut, lisäsin sekaan lusikallisen vehnäjauhoa ja pieneksi pilkotun punaisen paprikan. Heti perään kaadoin sekaan purkillisen tomaattimurskaa. En lisännyt vettä lainkaan. 

Hämmentelin soosia, kunnes paprika alkoi pehmetä. Lisäsin joukkoon vielä pari kourallista puolitettuja pikkutomaatteja. Hetken päästä kastike oli valmis. 

Nautin kastikkeen spagetin kera. Hyvää oli. Tämä saattaisi maistua muullekin perheelle. Päälle olisi voinut ripotella vielä juustoraastetta, mutten jaksanut nousta ottamaan sitä jääkaapista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaalipadan tapainen ruoka

Kaupassa oli varhaiskaalia, nam. Sitä oli tietysti pakko ostaa.  Ruskistin jauhelihan pannulla. Maustoin sen sipulirouheella, sipulijauheell...