sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Tonnikala-riisi-salaatti

Hyvin täyttävä ja helppo iltapala on tonnikala-riisisalaatti. Jos aterialta jää riisiä yli, teen usein siitä nopean salaatin itselleni. Voi riisin tietysti keittää varta vastenkin. 
 
Jos keitän riisin salaattia varten, laitan loppuvaiheessa, kun riisi on jo kypsää, kattilaan hetkeksi pussillisen pakasteherneitä ja toisen pakastemaissia. Ne kuumenevat hetkessä sopivasti. Sitten kippaan riisin vihanneksineen siivilään ja valutan nesteet pois. Tämän jälkeen huuhtelen riisiä kylmällä vedellä, kunnes se on jäähtynyt. 

Itse tykkään tehdä samalla vaivalla ison kulhollisen salaattia ja syödä sitä useampana päivänä. Kaadan riisin vihanneksineen isoon kulhoon. Usein maustan riisin tässä vaiheessa sitruunalla ja basilikalla maustetulla rypsiöljyllä. 

Pilkon riisin sekaan kurkkua ja kesäkurpitsaa pieniksi kuutioiksi. Joskus laitan myös suippopaprikaa pieninä paloina. Ehdottomasti sekaan pilkotaan 2-3 omenaa. Lopuksi kippaan sekaan pari purkillista tonnikalaa, joiden öljyt olen suurpiirteisesti valuttanut pois. Ei haittaa, vaikka öljyä menee salaatin sekaan. 

Sitten sekoitellaan ainekset sekaisin ja pannaan jääkaappiin viilentymään. Salaatin kanssa sopii vähäsuolainen sinappikastike tai muu salaattikastike. Olen alkanut taas käyttää kohtuudella kaupan salaattikastikkeita. Pidän niistä niin valtavasti. 

Salaatin kanssa voi nauttia keitetyn kananmunan, se tuo annokseen lisää ruokaisuutta. 









 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntain vakio-ohjelma

Joka ikinen sunnuntai ennen työviikkoa aloitan aamuni tekemällä evässalaatin. Olen tykästynyt makaronisalaattiin. Se on helppo eväs, koska s...