sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Värikäs kana-papusekoitus

En varmaan koskaan enää pääse takaisin valmiiden arkilounaiden pariin. Jopa kouluruoka on niin suolaista, että turha toivo. Syön mieluummin suolattomia omia eväitä ja säästän suolansyönnille tilaa viikoloppuun. Silloin kutsuu mäkkäri (se vähäsuolaisin hampurilainen). Tai holvaan ruokani juustoraasteella. 

Tästä kanaruuasta tuli iloisen väristä ja yllättävän hyvän makuista. Ensin ruskistin kanasuikaleet öljyssä. Maustoin ne sipulirouheella, paprikajauheella, currujauheella ja cayenne-pippurilla. Sitten kippasin päälle kypsymään pieneksi pilkottua paprikaa (pari pientä tai yksi iso paprika). 

Jonkun ajan päästä lisäsin sekaan Apetit papusekoituksen (ei suolaa) ja pussillisen pakastemaissia. Papusekoituksessa on aina kamalan paljon pitkiä palkomaisia papuja, joita inhoan. Nypin suurimman osan niistä pois ennen sekoituksen lisäämistä ruokaa. Olen aikuinen ja saan tehdä niin, jos haluan. 

Kun kaikki alkaa olla kypsää ja lämmintä, lämmitän mikrossa Ben's mikroriisipussin. Kauhean kätevää ja nopeaa. Kippaan ne vielä pannulle ja lisään riisin päälle kuivattua basilikaa ja Provencen yrttimausteseosta (suolaton). Sekoittelen ja se on siinä. 

Tällainen on hyvää eväsruokaa, koska kaikki ainesosaset ovat pieniä ja lämpiävät mikrossa nopeasti. Pakkaan ruuan heti annosrasioihin jääkaappiin. Aamuisin ei tarvitse kuin napata eväsrasia mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaalipadan tapainen ruoka

Kaupassa oli varhaiskaalia, nam. Sitä oli tietysti pakko ostaa.  Ruskistin jauhelihan pannulla. Maustoin sen sipulirouheella, sipulijauheell...