maanantai 12. syyskuuta 2022

Pastaa ja taas pastaa

Yksi sellainen ruokalaji, jota usein syömme etenkin kesällä ollessamme tyttären kanssa kahden, on pasta. Somehan on tulvillaan upeita pastareseptejä, joissa on aina lukuisia suolaisia ainesosia. Olemme kehitelleet oman maun mukaisia pasta-annoksia, joissa ei ole juurikaan suolaa. 

Pastana käytetään tällöin Rummo-pastaa. Jostain syystä se on maukkaampaa kuin halpispastat, ja täten sopii erityisesti annoksiin, joissa ei ole vahvaa kastiketta. 

Pastan seurana tarjoillaan esimerkiksi pinaatinlehtiä ja kirsikkatomaatteja. Nämä voi pyöräyttää nopeasti pannulla lämpimiksi. Tomaatit toimivat myös kylminä. Joskus annoksen päälle revitään mozzarellaa. Pirkka mozzarella on kohtuullisen vähäsuolaista, kun ei sitä ahmi ylettömästi. Basilikan lehdet tuovat annokseen makua. 

Toisinaan paistan lisäksi myös kanasuikaleita. Kanan kanssa paistuvat samalla tomaatit ja muut vihannekset. Paistos kipataan lautaselle pastan päälle. Laadukas pasta on yllättävän maukasta tällaisten lisukkeiden kanssa, vaikka annokseen ei kuulu kastiketta. 

Niinkin on tehty, että vihannekset on paahdettu uunipellillä sillä aikaa kun pasta on kiehunut. Lisäksi on paistettu muutama muna. Näin aterioihin saadaan vaihtelua vihanneksia ja lisukkeita vaihtelemalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntain vakio-ohjelma

Joka ikinen sunnuntai ennen työviikkoa aloitan aamuni tekemällä evässalaatin. Olen tykästynyt makaronisalaattiin. Se on helppo eväs, koska s...