Ennen vanhaan meillä käytettiin ruuan maustamiseen lähes pelkästään aromisuolaa ja grillimaustetta, koska suolaiseen mieltynyt suuni ei pitänyt yrttisistä mauista. Nykyään meillä käytetään kaikkea muuta paitsi em. mausteita. Tottuminen yrttisiin ja muihin suolattomiin makuihin oli kivinen tie, mutta nyt niiden käyttö sujuu jo luontevasti. Ja suukin on tottunut.
Meillä käytetään paljon Meiran suolattomia mausteseoksia. Niitä saa valitettavasti vain pienissä purkeissa ja täyttöpusseissa. Suosituimpien, kuten broilerimausteen ja Provencale yrttimausteen, menekki on valtava, kun suolaa ei käytetä lainkaan. Niinpä pikku purkkeja saa koko ajan olla täyttämässä. Tästä suivaantuneena säästin pari tyhjentynyttä isompaa maustepurkkia, pesin ne ja täytin suolattomilla mausteilla.
Joku askartelijapaskartelija olisi tehnyt hienot etiketitkin. Minä käytän paksua tussia.
Ihanaa, kun purkkeja ei tarvitse koko ajan täytellä! Provencale yrttiseosta meni isoon purkkiin 12 pussia, broilerimaustetta seitsemän. Jatkossakin kerralla voi ostaa useamman täyttöpussin ja kaataa ne kaikki samantien purkkiin. Viikottainen nyhrääminen jää pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti