lauantai 31. joulukuuta 2022

Kidney-papuja ja kik-herneitä

Aika useinkin tekisi mieleni lisätä ruokiini kidney-papuja tai kik-herneitä, mutta niitä on käyttövalmiina saatavana vain hyvin suolattuina eli suolaliemeen säilöttynä. Tai jossain pakastesekoituksessa, missä on myös inhokkejani pitkiä papuja. Aiemmin inhosin myös kik-herneitä niiden jauhoisuuden takia, mutta nyttemmin nekin maistuisivat.  Ostinkin jo kesällä pussilliset kuivattuja papuja ja kik-herneitä, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä niille mitään. 

Joulun alla sitten toimetuin tässä asiassa ja eräänä iltana laitoin pavut ja herneet likoamaan. Niitä tulee ensin liottaa yön yli, mielellään kellon ympäri. Sen jälkeen niitä keitellään vielä tunti. Ei hätähousun hommaa siis. Siksi niiden valmistus onkin jäänyt ajatuksen asteelle. 

Kun pavut ja herneet oli keitetty, pakastin ne pienissä pusseissa, joista on helppo kouraista sopiva määrä kerrallaan. Samalla vaivalla olisi valmistanut kaksikin pussillista kumpaakin. Ensi kerralla sitten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sunnuntain vakio-ohjelma

Joka ikinen sunnuntai ennen työviikkoa aloitan aamuni tekemällä evässalaatin. Olen tykästynyt makaronisalaattiin. Se on helppo eväs, koska s...