Vuoden viimeinen päivä. Jouluruuista ei mitään sanottavaa, koska joulu meni lähinnä nälkäisenä murjottaessa. En keksinyt mitään hyvää syötävää itselleni joulunpyhiksi, joten tein kanapaprikapiirakan ja söin sitä kärttyisänä. Oikeasti jouluruoka ei NIIN hyvää ole, että kannattaisi kiukutella, mutta ottipa se silti näköjään taas päähän, että paitsi jäin.
Uudenvuodenaaton ruokaa olikin enemmän aikaa miettiä, koska on joululoma. Päätin tehdä perunasalaattia. Perunat kannattaa keittää jo edellispäivänä, jotta ne ehtivät jäähtyä yön yli. Pilkoin perunat kulhoon, hieman yli puolilleen. Sitten kolme omenaa ja yksi kurkku pieneksi pilkottuna. Ongin cocktailkurkkupurkista neljä pientä cocktailkurkkua ja pilkoin ne sekaan. Vielä sipulin puolikas ja siinä se.
Kastikkeen tein tällä kertaa kermaviilistä. Laitoin sekaan puolikkaan sitruunan mehun ja reilun kasan suolatonta sinappia. Lisäksi sipulijauhetta ja sitruunapippuria. Sekoitus ja kaadetaan salaatin päälle ja sekoitetaan taas.
Tarjolle pantaessa saksin vielä salaatin päälle persiljaa. Lisäksi tarjolla oli pekaanipähkinöitä ja saksanpähkinöitä, maun mukaan.
Mietin, mitä söisin perunasalaatin kanssa, kun en voi syödä nakkeja tai makkaroita. Sitten muistin possunsuikaleet. Kun niitä paistaa pannulla kyllin kauan, niistä tulee ihanan rapeita. Kuin pekonia, mutta ilman suolaa. Rapsakat possut sopivat hyvin myös pita-leipien täytteeksi fajitaksiin.
Todellakin, pian tulee täyteen kolme vuotta suolatonta ruokaa. Näiden kolmen vuoden aikana olen käyttänyt uskomattoman määrän energiaa ja aikaa sen miettimiseen, mitä söisin. Monta kertaa olen jättänyt syömättä, kun en ole jaksanut miettiä.
Onnellista uutta vuotta kuitenkin kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti